Jak na efekt síť

Pokud chceme na dortu tvořit síť, pak je potřeba k polevě Perfect glaze chocolate mix koupit ještě produkt neutrální ,,cold gel,,, ,,napage,, nebo ,,farcitura,,. Před vytvořením efektu je potřeba tento neutrální gel na bázi pectinu obarvit požadovanou barvou a následně nahřát. Hmota musí být tekutá. Poté postupojeme tak, že dort polejeme polevou Perfect glaze chocolate mixem a ihned na to nalejeme pectinovou hmotu na špachtly a následně okamžitě jemně, jedním tahem přetřeme přes povrch politého dortu. Snažší variantou je, že na politý dort polevou, nalejete menší část pectinového gelu a poté jemně rozetřete špachtlý. Tento efekt se tvoří hlavně na dorty s rovnou plochou na povrchu. Je důležité pracovat svižně, aby poleva neztuhla dříve, než se pokusíte efekt vytvořit. V tomto případě musí být poleva volnější.