Recepty pro inspiraci a představu o tom, co vše tento produkt nabízí :-).
RECEPTURA 1:
Pro milovníky cukrové polevy na všem co máte rádi (věnečky, kynuté, plundrové, bábovky a mnoho dalšího co máte ve svých oblíbených tajných receptech)
Základní fondánová poleva:
1000 g směsi FONDANT 360° snow white i caramel
160 g vody
Postup: Zamícháme a mírně nahřejeme ve vodní lázni
RECEPTURA 2:
Úžasný recept podle Josefa Maršálka
Fondánová poleva na věnečky z citronové šťávy:
1000 g směsi FONDANT 360° snow white
200 g šťávy z citronu
Postup: Zamícháme a mírně nahřejeme ve vodní lázni
RECEPTURA 3:
Recept který si zamilují všichni perníčkáři
Královská bílková poleva základní:
90 g bílku - ideálně pasterovaného*
600 g FONDANT 360° snow white
1/2 lžičky citronové šťávy
Postup: Ve šlehacím stroji šlehejte bílky dokud se nezačnou tvořit první jemné vrcholky, následně při nižší rychlosti, začněte postupně po 100 g přidávat FONDANT 360° snow white. Nakonec přidejte citronovou šťávu a střední rychlostí šlehejte dokud hmota nebude tvořit matnou hmotu s pevnými vrcholky cca. 6-8 minut. Hotovou polevu můžete dobarvovat a v uzavřené nádobě skladovat v lednici až 5 dní.
*pasterovaný bílek, žloutek nebo vajíčka (melanž) - jsou produkty, které v maloobchodě zakoupíte převážně v tetrapaku balené jako mléko, jsou to produkty speciálně tepelně upravené z důvodu odstranění patogenů – především salmonely a původců influenzy. Takto upravené produkty se doporučuje užívat hlavně v případě, že své finální výrobky přeprodáváte a nejsou určené jen pro domácí spotřebu, kde se běžněji používají čerstvá vejce.
RECEPTURA 4:
Pro milovníky pralinek
Kakaové a karamelové TRUFFLES
1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel
200 g smetany s obsahem 35 - 40% máselného tuku (lze nahradit máslem)
80 g kaka (při použití směsi FONDANT 360° caramel nahraďte kakao bílou čokoládou)
2 g Himalájské soli (v případě karamelových TRUFFLES můžete přidat soli více)
20 g rumu (chcete-li)
Postup: Pro vznik lanýžové pasty stačí pouze vše smíchat dohromady. V případě másla je potřeba, aby mělo pokojovou teplotu. Vzniklou hmotu dělíme lžičkou do kakaa, kde jednotlivé kousky obalíme. Hotové TRUFFLES odložíme do chladu, kde je necháme dozrát a ztuhnout. V případě karamelové verze, můžeme TRUFFLES obalovat v čokoládových hoblinkách.
RECEPTURA 5:
máslový krém ala Amerika - výborný na stříkání máslových květiny
Buttercream
1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel
100 g smetany na vaření s obsahem 12% másleného tuku - horké
500 g másla (můžete přidat až o 200 g více)
12 g vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty
3 g Himalájské soli
Postup: Smetanu vymícháme se směsi FONDANT 360°, solí a vanilkovým extraktem do hladké hmoty a následně přidáme povolené máslo ( ideálně pokojové teploty).
RECEPTURA 6:
Modeláři, tento recept je šitý na míru právě Vám
A) Sugar paste - cukrová pasta na potahování a modelování
1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel
62 g vody
Postup: Smíchejte vodu se směsí a míchejte tak dlouho, dokud hmota nebude poddajná. Následně barvěte dle potřeby. Takto namíchaná hmota je určena k okamžitému použití. Chcete-li hmotu docílit hmoty s delší životností (aby vám nestvrdla jako kámen a dala se opět použít), použijte následující recepty.
B) Sugar paste - cukrová pasta na potahování a modelování
1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel
50 g vody
10 g glycerinu (koupíte v lékárně)
nebo
C) Sugar paste - cukrová pasta na potahování a modelování
1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel
62,5 g vody
62,5 g rozpustěného kokosového oleje (nebo jiného rozstliného tuku)