Jak pracovat se směsí FONDANT 360°

Recepty pro inspiraci a představu o tom, co vše tento produkt nabízí :-).

 RECEPTURA 1:

Pro milovníky cukrové polevy na všem co máte rádi (věnečky, kynuté, plundrové, bábovky a mnoho dalšího co máte ve svých oblíbených tajných receptech)

Základní fondánová poleva:

1000 g směsi FONDANT 360° snow white i caramel

   160 g vody 

Postup: Zamícháme a mírně nahřejeme ve vodní lázni

 

 RECEPTURA 2:

Úžasný recept podle Josefa Maršálka 

Fondánová poleva na věnečky z citronové šťávy:

1000 g směsi FONDANT 360° snow white 

  200 g šťávy z citronu 

Postup: Zamícháme a mírně nahřejeme ve vodní lázni 

 

 RECEPTURA 3:

Recept který si zamilují všichni perníčkáři 

Královská bílková poleva základní:

    90 g bílku - ideálně pasterovaného*

  600 g FONDANT 360° snow white

       1/2 lžičky citronové šťávy 

Postup: Ve šlehacím stroji šlehejte bílky dokud se nezačnou tvořit první jemné vrcholky, následně při nižší rychlosti, začněte postupně po 100 g přidávat FONDANT 360° snow white. Nakonec přidejte citronovou šťávu a střední rychlostí šlehejte dokud hmota nebude tvořit matnou hmotu s pevnými vrcholky cca. 6-8 minut. Hotovou polevu můžete dobarvovat a v uzavřené nádobě skladovat v lednici až 5 dní. 

        

*pasterovaný bílek, žloutek nebo vajíčka (melanž) - jsou produkty, které v maloobchodě zakoupíte převážně v tetrapaku balené jako mléko, jsou to produkty speciálně tepelně upravené z důvodu odstranění patogenů – především salmonely a původců influenzy. Takto upravené produkty se doporučuje užívat hlavně v případě, že své finální výrobky přeprodáváte a nejsou určené jen pro domácí spotřebu, kde se běžněji používají čerstvá vejce.

 

 RECEPTURA 4: 

Pro milovníky pralinek

Kakaové a karamelové TRUFFLES

1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel

  200 g smetany s obsahem 35 - 40% máselného tuku (lze nahradit máslem)

    80 g kaka (při použití směsi FONDANT 360° caramel nahraďte kakao bílou čokoládou)

      2 g Himalájské soli (v případě karamelových TRUFFLES můžete přidat soli více)

    20 g rumu (chcete-li)

Postup: Pro vznik lanýžové pasty stačí pouze vše smíchat dohromady. V případě másla je potřeba, aby mělo pokojovou teplotu. Vzniklou hmotu dělíme lžičkou do kakaa, kde jednotlivé kousky obalíme. Hotové TRUFFLES odložíme do chladu, kde je necháme dozrát a ztuhnout. V případě karamelové verze, můžeme TRUFFLES obalovat v čokoládových hoblinkách. 

 

 RECEPTURA 5: 

máslový krém ala Amerika - výborný na stříkání  máslových květiny

Buttercream

1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel

  100 g smetany na vaření s obsahem 12% másleného tuku - horké

  500 g másla (můžete přidat až o 200 g více)

     12 g vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty 

      3 g Himalájské soli

Postup: Smetanu vymícháme se směsi FONDANT 360°, solí a vanilkovým extraktem do hladké hmoty a následně přidáme povolené máslo ( ideálně pokojové teploty).

 

 RECEPTURA 6: 

Modeláři, tento recept je šitý na míru právě Vám 

 

A) Sugar paste - cukrová pasta na potahování a modelování 

1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel

    62 g vody

Postup: Smíchejte vodu se směsí a míchejte tak dlouho, dokud hmota nebude poddajná. Následně barvěte dle potřeby. Takto namíchaná hmota je určena k okamžitému použití. Chcete-li hmotu docílit hmoty s delší životností (aby vám nestvrdla jako kámen a dala se opět použít), použijte následující recepty. 

B) Sugar paste - cukrová pasta na potahování a modelování 

1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel

    50 g vody

    10 g glycerinu (koupíte v lékárně)

nebo

C) Sugar paste - cukrová pasta na potahování a modelování 

1000 g směsi FONDANT 360° snow white nebo caramel

    62,5 g vody

    62,5 g rozpustěného kokosového oleje (nebo jiného rozstliného tuku)