Využití směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovač bez přidaného cukru nemá limitů. Zde Vám odhaluji malý zlomek toho, jak se dá tento produkt využít. Více informací o základním dávkování a použití naleznete přímo v eshopu v popisku pod výrobkem. Až se s ním seznámíte blíže, věřím, že vy sami mě pak budete obohacovat Vašimi zkušenostmi a recepty, které jste díky němu dokázali vymyslet :-).
RECEPTURA 1:
Pro milovníky LOTUSEK, karamelových sušenek nejčastěji podávaných ke kávě.
Loutkový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
500 g šlehačky
250 g vody nebo mléka
200 g loutkové pasty
50 g cukru krupice
50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovač bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do mléka smíchaného s lotuskovou pastou, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 2:
Pro milovníky MANGA.
Mangový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
250 g šlehačky
170 g manganového pyré
70 g vody nebo mléka
35 g cukru krupice
25 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do mléka smíchaného s mango pyré, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 3:
Burákový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
500 g šlehačky
300 g burácivého másla
160 g vody nebo mléka
100 g cukru krupice
45 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do mléka smíchaného s burákovým máslem, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 4:
Pro milovníky nevšedních chutí.
Citronovo pepřový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
330 g smetana ke šlehání 33%
180 g měkkého tvarohu
140 g mléka
85 g cukr krupice
40 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
30 g šťávy z BIO citronu
max.1 g čerstvě mletého citronového pepře
Postup: Stabilizátor s cukrem a citronovým pepřem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do dohladka vymíchané hmoty mléka, tvarohu a citronové šťávy, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 5:
Pro milovníky GRANÁTOVÉHO JABLKA.
Granátové jablko šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
500 g šlehačky
170 g pyré granátového jablka
35 g cukru krupice
35 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
1,5 g mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
Postup: Stabilizátor s cukrem a kořením smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do pyré granátového jablka, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 6:
Pro milovníky BAILEYS.
Baileys šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
200 g šlehačky
60 g Baileys likéru
40 g mléka
33 g cukru
33 g smetany
18 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
½ lžičky instantní kávy
Postup: Stabilizátor s cukrem a instantní kávou smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do Baileys smíchaného s mlékem, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 7:
Pro milovníky LÍSKOVÝCH OŘECHŮ.
Praline šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
400 g šlehačky
100 g vody nebo mléka
60 g cukru
50 g hrubě sekaných lískových ořechů (ideálně opražených)
30 g 100% lískoořechové pasty
30 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme s hrubě sekanými lískovými ořechy v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do 100% lískoořechové pasty s mlékem, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 8 :
Pro milovníky MALIBU a KOKOSU.
Piña Colada šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
300 g šlehačky
200 g Monín kokosový (nebo lze připravit kokosový základ ze 100 g strouhaného kokosu rozmixovaného se 75 g mléka a 50 g cukru)
100 g vody nebo mléka
60 g cukru
50 g Malibu likéru
35 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do smíchané hmoty Malibu, kokosového Monína a mléka, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 9:
Pro milovníky PISTÁCIÍ.
Pistáciový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
400 g šlehačky
140 g vody nebo mléka
70 g cukru
50 g hrubě sekaných slaných pistácií
30 g 100% pistáciové pasty
30 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor s cukrem a sekanými pistáciemi smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do 100% pistáciové pasty s mlékem, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.
RECEPTURA 10:
Pro milovníky VAJEČNÉHO LIKÉRU nebo likéru BOMBARDINO.
Likérový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)
500 g šlehačky
300 g likéru
100 g cukru krupice
100 g smetany
50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru
Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do likéru se smetanou, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.