10 unikátních šlehačkových krémů ze směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovače bez přidaného cukru

Využití směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovač bez přidaného cukru nemá limitů. Zde Vám odhaluji malý zlomek toho, jak se dá tento produkt využít. Více informací o základním dávkování a použití naleznete přímo v eshopu v popisku pod výrobkem. Až se s ním seznámíte blíže, věřím, že vy sami mě pak budete obohacovat Vašimi zkušenostmi a recepty, které jste díky němu dokázali vymyslet :-). 

RECEPTURA 1: 

Pro milovníky LOTUSEK, karamelových sušenek nejčastěji podávaných ke kávě.

Loutkový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

500 g šlehačky

250 g vody nebo mléka

200 g loutkové pasty 

 50 g cukru krupice

 50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovač bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do mléka smíchaného s lotuskovou pastou, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky. 

 

RECEPTURA 2: 

Pro milovníky MANGA.

Mangový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

250 g šlehačky

170 g manganového pyré 

 70 g vody nebo mléka

 35 g cukru krupice

 25 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do mléka smíchaného s mango pyré, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky. 

 

RECEPTURA 3: 

Burákový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

500 g šlehačky

300 g burácivého másla

160 g vody nebo mléka

 100 g cukru krupice

 45 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do mléka smíchaného s burákovým máslem, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky. 

 

RECEPTURA 4: 

Pro milovníky nevšedních chutí.

Citronovo pepřový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

330 g smetana ke šlehání 33%

180 g měkkého tvarohu 

140 g mléka  

  85 g cukr krupice

  40 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru

  30 g šťávy z BIO citronu

max.1 g čerstvě mletého citronového pepře

Postup: Stabilizátor s cukrem a citronovým pepřem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do dohladka vymíchané hmoty mléka, tvarohu a citronové šťávy, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.

 

RECEPTURA 5: 

Pro milovníky GRANÁTOVÉHO JABLKA.

Granátové jablko šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

500 g šlehačky

170 g pyré granátového jablka

 35 g cukru krupice

 35 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

1,5 g mleté skořice

špetka mletého hřebíčku 

Postup: Stabilizátor s cukrem a kořením smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do pyré granátového jablka, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky. 

 

RECEPTURA 6: 

Pro milovníky BAILEYS.

Baileys šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

200 g šlehačky 

  60 g Baileys likéru 

  40 g mléka

  33 g cukru

  33 g smetany

  18 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

½ lžičky instantní kávy

Postup: Stabilizátor s cukrem a instantní kávou smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do Baileys smíchaného s mlékem, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.

 

RECEPTURA 7: 

Pro milovníky LÍSKOVÝCH OŘECHŮ.

Praline šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

400 g šlehačky 

100 g vody nebo mléka 

  60 g cukru

  50 g hrubě sekaných lískových ořechů (ideálně opražených)

  30 g 100% lískoořechové pasty

  30 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme s hrubě sekanými lískovými ořechy v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do 100% lískoořechové pasty s mlékem, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.

 

RECEPTURA 8 : 

Pro milovníky MALIBU a KOKOSU.

Piña Colada šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

300 g šlehačky 

200 g Monín kokosový (nebo lze připravit kokosový základ ze 100 g strouhaného kokosu rozmixovaného se 75 g mléka  a 50 g cukru)

100 g vody nebo mléka

  60 g cukru

  50 g Malibu likéru

  35 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do smíchané hmoty Malibu, kokosového Monína a mléka, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.

 

RECEPTURA 9: 

Pro milovníky PISTÁCIÍ.

Pistáciový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

400 g šlehačky 

140 g vody nebo mléka 

  70 g cukru

  50 g hrubě sekaných slaných pistácií

  30 g 100% pistáciové pasty

   30 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor s cukrem a sekanými pistáciemi smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do 100% pistáciové pasty s mlékem, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.

 

RECEPTURA 10: 

Pro milovníky VAJEČNÉHO LIKÉRU nebo likéru BOMBARDINO.

Likérový šlehačkový krém: aplikace do silikonových forem i dortových ráfků (konzistence do forem)

500 g šlehačky 

300 g likéru  

100 g cukru krupice

100 g smetany

  50 g směsi CREPITO fix stabilizer free sugar - ztužovací bez přidaného cukru 

Postup: Stabilizátor s cukrem smícháme v čisté misce. Smíchanou hmotu následně vešleháme metličkou do likéru se smetanou, řádně promícháme a následně vmícháme do našlehané šlehačky.